Bitcoin Boğa Trendi Hız Kesmeden Yükselişine Devam Ediyor: Değerlendirmesi

Bitcoin ve diğer altcoinler, Aralık ayının başında yaşanan yükselişin ardından bir düzeltme sürecine girdi ve o zamandan beri belirli bir aralıkta hareket ediyorlar.

Bazı analistler düzeltmenin sona erdiğini ve bu seviyelerin dip noktaları olduğunu düşünürken, en son analiz CryptoQuant tarafından yapıldı.

CryptoQuant, spot Bitcoin ETF’lerine olan artan olumlu beklentilerin ve iyimserliğin Bitcoin fiyatını olumlu yönde etkileyeceğini ve fiyatın 160.000 dolara kadar çıkabileceğini belirtti.

CryptoQuant analistleri, Coindesk’e yaptıkları açıklamada, Bitcoin’in kısa vadede 50.000 dolara çıkabileceğini belirten çeşitli katalizörlerin etrafında yoğunlaşan BTC fiyatı etkilerini vurguladılar.

“ABD’deki spot Bitcoin ETF’sine yönelik beklenen talep, faiz indirimleri ve yaklaşan blok ödülü yarılanması gibi faktörler, Bitcoin fiyatlarını kısa vadede en azından 50.000 dolara kadar yükseltebilir.”

Bu bağlamda, Bitcoin ve kripto piyasalarının 2024’te çoğunlukla olumlu bir yıl geçirebileceğine inanıyoruz, çünkü şu etkilerin önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz: ağ etkinliği, Bitcoin’in blok ödülü yarılanması, makroekonomik görünümdeki iyileşme beklentisi, spot Bitcoin ETF’lerine olan talep ve artan stabilcoin likiditesi.

Zincir içi değerlemeler ve ağ ölçümleri, Bitcoin’in boğa piyasasında sağlam bir konumda olduğunu gösteriyor ve orta vadede 54.000 dolara, uzun vadede ise bu döngü fiyatının zirvesinin 160.000 dolara kadar çıkabileceğini ortaya koyuyor.