Binance, Kontroverse Katılan Starknet (STRK) Airdrop’unu Listelemeyi Duyurdu

Binance borsası, Starknet’in (STRK) geçtiğimiz hafta airdrop detaylarıyla duyurulan ve bugün başlayacak olan dağıtımıyla ilgili olarak listelemesini duyurdu. Buna göre, Starknet token’ı, bugün itibarıyla Binance borsasında listelenecek ve işlem görmeye başlayacak. Yatırma işlemleri, bugün TSİ 15:00’ten itibaren başlayacak ve çekme işlemleri yarın TSİ 16:00’dan itibaren gerçekleştirilebilecek.

Binance, Starknet için yapılan airdrop’un çok tartışıldığını açıkladı. Starknet, 14 Şubat’ta airdrop detaylarını paylaşmış ancak bu duyuru, proje ekibi ve özellikle CEO Eli Ben-Sasson’a büyük tepkilere neden olmuştu. Bazı kullanıcılar airdrop hakkı kazanamamış ve dağıtım stratejisi eleştirilere maruz kalmıştı.

Starknet’in arkasındaki Ethereum yazılım firması Starkware’in kurucularından ve CEO’su Eli Ben-Sasson, projeyi savunmuş ve farklı bir airdrop stratejisi benimsediklerini belirtmişti. Starknet token’ı, Binance borsasında yüksek risk ve volatilite içeren Tohum kategorisinde listelenecek ve STRK/BTC, STRK/USDT, STRK/FDUSD ve STRK/TRY paritelerinde işlem görecek.