Bitcoin’de Yaşanan %5’lik Ani Düşüş Kaldıraçlı Kripto Pozisyonlarında 165 Milyon Dolarlık Kayba Neden Oldu

Salı günü Bitcoin’in fiyatında yaşanan ani %5’lik bir düşüş, kaldıraçlı pozisyona sahip Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapan yatırımcıların iki saat içinde 165 milyon dolardan fazla kayıp yaşamasına neden oldu.

Bitcoin, 2 Mart UTC’nin erken saatlerinde 30 dakikadan kısa bir süre içinde 69,450 dolardan 65,970 dolara %5 düşüş yaşadı, TradingView verilerine göre.

Coinglass verilerine göre, Bitcoin’in keskin düşüşü, kaldıraçlı pozisyonlarda 165 milyon dolardan fazla kayba yol açtı, bunun içinde sadece Bitcoin long pozisyonları için 50 milyon dolar ve Ether
ETH

long pozisyonları için 40 milyon dolardan fazla kayıp yaşandı.

Düşüş yaşandığı sırada, Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) dört gün süren pozitif giriş akışını kırarak 86 milyon dolarlık net çıkış kaydetti, FarSide verilerine göre.

BlackRock’ın ETF’i, net girişlerin 165,9 milyon dolara ulaştığı en iyi performans gösteren fon olarak dururken, Fidelity 44 milyon dolar ile ikinci sırada yer aldı.

İlgili: Memecoin çılgınlığı Bitcoin yarılanma döngüsünü bozuyor

Ancak, girişler Grayscale’in GBTC’sinin 302 milyon dolarlık çıkışlar kaydetmesiyle dengelendi ve tüm fonlar için net günlük çıkışlar 85,7 milyon dolara ulaştı.

Tether kendi peg’inden sallandı

Bitcoin’in ani düşüşü yaşandığı sırada, Amerika Birleşik Devletleri dolarına sabitlenmiş stabilcoin Tether
USDT

da yaklaşık %1 civarında bir sallantı yaşayarak kısa süreliğine 1 dolar peg’inden 0,988 dolara düştü, CoinGecko verilerine göre.

USDT’nin sallantısının, belirli veri izleyicilerinin API’sinde bir hata mı yoksa para biriminin değerinin aniden kaybettiği mi olduğu net değil; ancak, kısa süreli depeg diğer fiyat izleyicilerinde görünmedi.