Galaxy Digital, 100 Milyon Dolarlık Kripto Fonu İçin Yatırımcılarla Görüşüyor

Galaxy Digital Holdings’in, erken aşama kripto şirketlerine yatırım yapmak üzere 100 milyon dolarlık bir fon toplamak için dış yatırımcılarla görüştüğü bildiriliyor.

Planlanan Galaxy Ventures Fund I, kripto altyapısında finansal uygulamalara, yazılım altyapısına ve protokollere odaklanacak ve CoinDesk’in Çarşamba günü (3 Nisan) bir yatırımcı e-postasına dayandırarak bildirdiğine göre, üç yıl içinde 30 kadar startup’a yatırım yapmayı hedefliyor.

Galaxy Digital Holdings, PYMNTS’in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Galaxy Digital uzun süredir kripto şirketlerine yatırım yapıyor, ancak rapora göre, bu, girişim ekibinin kendi sermayesiyle birlikte dış yatırımcıların sermayesini de kullanarak yatırım yapacağı ilk kez olacak.

Firma, geçtiğimiz altı yıl içinde kripto şirketleri içeren 100 projeye 200 milyon dolar yatırım yaptı, raporda belirtildi.

Bu haber, kripto odaklı girişim sermayesi (VC) fonu Paradigm’in, yeni bir fon için 750 milyon ile 850 milyon dolar arasında bir miktar toplamak üzere yatırımcılarla görüşmeler yaptığının bildirilmesinden bir gün sonra geldi.

2021’de Paradigm, o zamana kadar en büyük kripto fonu olarak 2,5 milyar dolar topladı.

20 Şubat’ta, Web3 VC firması Hack VC, erken aşama Web3 fırsatlarına yatırım yapmak üzere aşırı talep gören 150 milyon dolarlık Venture Fund I’ı kapattı ve yatırım stratejisinin Web3 altyapısına, finansal altyapıya ve Web3 ile yapay zeka (AI) arasındaki kesişime odaklandığını söyledi.

En son fon, Hack VC’nin ilk tohum fonu olan 200 milyon dolarla birleşti ve firmanın iki fon arasındaki toplam taahhütlerini 350 milyon dolara, yönetim altındaki toplam varlıklarını ise yaklaşık 425 milyon dolara çıkardı.

Hack VC’den yönetici ortak Alex Pack, en son fonunu duyururken, “Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı ve düzenleyici netlik ortaya çıkarken, Web3’ün burada kaldığı açık,” dedi. “Ancak, internetin erken günleri gibi, Web3 de ana akım kullanıma hazır olmadan önce ölçeklenebilirlik, güvenlik ve kullanılabilirlik açısından altyapısal bir paradigma değişikliği gerektiriyor.”

Kripto endüstrisine yönelik VC yatırımı, skandal ve düzenleyici sorunların fon toplama çabalarını olumsuz etkilemesiyle, 2023 yılında sadece 9,5 milyar dolara düşerek, bir önceki yılın toplamının üçte birinden azına indi.

Şimdi, kriptonun geri dönüş yapmasıyla birlikte, daha fazla VC firması fon toplamak için harekete geçiyor.