Bitcoin Fiyatları Artış Trendine Girdi

Kripto para piyasasında son günlerde Bitcoin fiyatlarında dikkat çekici bir yükseliş gözlemleniyor. Önemli bir gelişme olmaksızın Bitcoin, 46 bin dolar seviyesini aşarak güçlü bir artış kaydetti. Ancak, Bitcoin’in fiyatı hızla yükselirken aynı hızla düşüşler de yaşanabiliyor. Bu durum, piyasada uzun vadeli yatırım yapanları zarara uğratırken kısa vadeli al-sat işlemleri yapanlar için kazanç fırsatı oluşturuyor.

Bitcoin, hâlâ 69 bin dolarlık tarihi zirvesinden yüzde 33 daha düşük seviyelerde işlem görüyor ve kısa süreli yükseliş ve düşüş hareketleriyle piyasanın seyrini belirlemeye çalışıyor. ETF’lerin onaylanmasıyla beklenen hızlı yükselişin aksine, Bitcoin’in piyasa gerçeklerinden bağımsız bir şekilde hareket ettiği gözlemleniyor.

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz indirimi beklentisinin ertelenmesine rağmen Bitcoin’deki yükselişin devam etmesi, piyasada suni bir hareket olduğuna işaret ediyor.

Şu anda Bitcoin 46 bin dolar, Ethereum 2446 dolar, Solana 104 dolar ve Ripple ise 0.51 dolar seviyelerinden işlem görüyor.