Memecoin’ler 2024’ün İlk Çeyreğinde ‘En Karlı Kripto Anlatısı’ Oldu

CoinGecko’nun son raporuna göre, memecoin sektörü, bu yıl şu ana kadar en karlı anlatı olarak ortaya çıktı.

Rapora göre, memecoin’ler piyasa değerine göre en üst sıradaki token’ler arasında ortalama %1,312.6’lık en yüksek getiriyi kaydetti. Mart ayında piyasaya sürülen memecoin’ler, çeyreğin sonunda piyasa değeri bakımından en büyük 10 memecoin listesine girdi; bunlar arasında Book of Meme (BOME), Brett ve Cat in a Dogs World (MEW) bulunuyor.

BRETT, 2024’ün üçüncü çeyreği sonunda %7,727.6 ile en yüksek getiriyi kaydetti ve ardından Solana tabanlı memecoin çılgınlığının ortasında viral olan Dogwifhat (WIF) yılbaşından bu yana %2,721.2 büyüme ile takip etti.

Yayınlandığı sırada, memecoin sektörünün toplam piyasa değeri 60.93 milyar dolar olup, CoinGecko verilerine göre toplam kripto para piyasası değerinin yaklaşık %2.32’sini oluşturuyor. Bu, çeyrek bazında %176.9’luk bir artışa işaret ediyor.

Bu, önemli sermaye ve kurumsal katılımı olan birçok ana akım sektörün piyasa değerini aşıyor; örneğin merkezi olmayan fiziksel altyapı ağları (DePINs) 29.98 milyar dolar, katman 2’ler 32.39 milyar dolar, sıfır bilgi 18 milyar dolar ve gerçek dünya varlıkları (RWAs) 8.5 milyar dolar olarak belirlenmiştir.

Memecoin’lerin performansı, artan yatırımcı ilgisinin ardından geliyor. Google verilerine göre, “memecoin’ler” terimi dünya çapında her zamankinden daha fazla aranıyor.

Google Trends’in bir anahtar kelimenin popülerliğini haftalık olarak takip eden aracı, “memecoin” teriminin Mart ayında popülerlik olarak 88’e ulaştığını, bu da beş yıllık zaman dilimi içinde ikinci en yüksek seviye olduğunu ve 2023’ün Kasım ayının ilk haftasında ulaşılan 100’lük zirvenin hemen altında olduğunu gösterdi.

Memecoin sektörüne olan artan ilgi, artan işlem hacimleri, büyüyen bir kullanıcı tabanı ve aktif topluluklarla da yansıtılıyor.

Bitcoin
BTC

fiyatları düşüşte
$66,199

Mart ayında, yaklaşan arz yarılanma etkinliği öncesinde rekor seviyelere yükselerek ilk kez 73,800 doların üzerine çıktı. 2024’te şu ana kadar dünyanın en büyük kripto parasından görülen bu inanılmaz ivmenin, memecoin’ler de dahil olmak üzere tüm kripto paralara yönelik üstten alta ilgiyi sürüklediği savunulabilir.