Arjantin, El Salvador’un Bitcoin Başarısından Öğrenmeyi Hedefliyor

Arjantin hükümeti, El Salvador ile birlikte Bitcoin’in benimsenmesi ve diğer kripto para faaliyetlerinden elde edilen deneyimlerden öğrenmeyi amaçlıyor.

Arjantin’in menkul kıymetler düzenleyicisi, Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu (CNV), kripto paraların benimsenmesi ve düzenlenmesi konularını ele almak üzere El Salvador’un Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu (CNAD) ile bir toplantı düzenledi. CNV’nin resmi açıklamasına göre, 23 Mayıs’ta gerçekleşen toplantıda CNV başkanı Roberto Silva, CNV başkan yardımcısı Patricia Boedo ve CNAD başkanı Juan Carlos Reyes, El Salvador’un Eylül 2021’de Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olma deneyimini tartıştı.

Toplantıda, yetkililer kripto paraların küresel ekonomilerde kullanımı konusundaki yaklaşımları ve kavramları paylaştı, özellikle El Salvador’un Bitcoin örneği üzerinde durdular.

CNV başkanı Silva, El Salvador’un sadece Bitcoin’in benimsenmesinde dünya lideri olmakla kalmayıp, aynı zamanda daha geniş kripto para endüstrisinde de başarılı olduğunu vurguladı. Silva, El Salvador’daki dijital varlık pazarını denetleyen ve düzenleyen CNAD tarafından keşfedilen sektör içgörülerinin önemini belirtti. Silva şunları söyledi:

CNV başkan yardımcısı Boedo, Mart ayında pazar geliştirme toplantılarına katılmak üzere El Salvador’u ziyaret etmişti ve El Salvador’un kripto endüstrisindeki uzmanlığının kritik rolünü vurguladı.

“Arjantin teknoloji alanında öncüdür ve Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu endüstri ile verimli bir şekilde çalışmak ve uygun düzenlemeler oluşturmak istemektedir,” dedi El Salvador’un resmi temsilcisi Reyes.

Bu haber, Arjantin’in yerel kripto para piyasasını düzenlemek ve Nisan ayında kripto firmaları için kayıt gereksinimlerini geçirme yolunda ilerlemesiyle aynı döneme denk geliyor. Bitcoin dostu politikacı Javier Milei’nin 2023’ün sonlarında Arjantin’in başkanı olmasıyla birlikte ülke, kripto para alanına aktif olarak adım atmaya başladı.

2023’ün sonlarında, Arjantin’in dışişleri bakanı Diana Mondino, hükümetin belirli koşullar altında Bitcoin ve diğer kripto paraların ödemelerde kullanımını yasallaştırmak için bir kararname hazırladığını iddia etti.