Başlık: Bugün 1,1 Milyar Dolarlık Bitcoin Opsiyonları Sona Ererken Kripto Piyasaları Yükselişe Geçebilir mi?

Kripto piyasaları geçtiğimiz birkaç gün boyunca büyük ölçüde hareketsiz kaldı ve yatay bir seyir izledi. Hafta ortasında yaşanan küçük bir düşüş dışında, piyasaların genel durumu durağandı.

Ancak, 18,280 adet Bitcoin opsiyon sözleşmesinin sona ereceği 10 Mayıs tarihinde piyasalarda bir hareketlilik yaşanabilir. Deribit’e göre, bu hafta sona erecek olan BTC opsiyon sözleşmelerinin nominal değeri yaklaşık 1,15 milyar dolar civarında. Bu miktar, geçen haftaki vade sonu olayından biraz daha az.

Bitcoin Opsiyonları Vadesi
Bu haftaki BTC opsiyonlarının put/call oranı 0,64. Bu, sona eren çağrı opsiyonlarının, yani uzun sözleşmelerin, satış opsiyonlarından veya kısa pozisyonlardan daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Uzun pozisyonlar, açık ilgi (OI) açısından da hakim durumda. $70,000 ve $100,000 grev fiyatlarında neredeyse 700 milyon dolarlık bir OI mevcut. Açık ilgi, henüz kapatılmamış sözleşme sayısını veya değerini ifade eder.

Put sözleşmeleri için açık ilgi de artmaya başladı. Deribit’e göre, $50,000 grev fiyatında yaklaşık 360 milyon dolarlık bir OI var.

Genel olarak, Bitcoin çağrı opsiyonları için açık ilgi, put opsiyonları için olanın iki katından fazla, bu da yatırımcıların boğa eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Çağrı opsiyonları, belirlenmiş bir tarihte veya öncesinde belirlenen bir fiyattan temel varlığı satın alma hakkı verir.

Ayrıca, QCP Capital ve Paradigm gibi ticaret firmaları, temmuz ve eylül aylarında sona erecek daha yüksek grev çağrılarına geçmek için mevcut pozisyonları kapatan alıcılar dahil olmak üzere, yükseliş çağrı opsiyonlarına yönelik talebin canlandığını gözlemledi.

Bugünkü Bitcoin opsiyon partisine ek olarak, 276,000 Ethereum sözleşmesi de sona erecek.

Bunların nominal değeri yaklaşık 840 milyon dolar ve put/call oranı 0,74. $3,600 grev fiyatında yaklaşık 636 milyon dolarlık bir OI bulunuyor, bu da Ethereum türev piyasalarının da boğa eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Kripto Piyasa Görünümü
Kripto piyasaları, toplam sermaye değerinin 2,45 trilyon dolara ulaşmasıyla gün içinde %2,1 artış gösterdi. Ancak, piyasalar bu seviye etrafında nisan ortasından bu yana pek fazla hareket göstermeden konsolide oldu.

Bitcoin, 9 Mayıs’ta 61,000 doların altına düştü ancak Cuma sabahı Asya ticaret seansında 63,000 dolara ulaşarak toparlandı. Varlık, mart ortasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana düşüş eğiliminde ve o zamandan beri %15 değer kaybetti.

Ethereum fiyatları, gün içinde 2,953 dolarlık en düşük seviyeye kadar geriledi ancak yazım sırasında 3,032 dolara kadar toparlandı.